søndag 25. oktober 2009

Fjellaure grillet på plank over bål


Etter et minnesrikt besøk hos Arne Brimi i Brimiland, kom jeg hjem med masse ny inspirasjon og et par nye idéer. Deriblant å grille ørrettfileter spikret fast i en trebit og plassert ved bålet.

I forkant hadde jeg vært i den utrolig velduftende ferskvaredisken hos Grorud Fisk og Vilt, og sikret meg et par deilige fjellørretter. Dagen i forveien fileterte jeg fisken og krydret fire filter lett med salt og pepper, og pakket dem inn i aluminiumsfolie igjen.

Kvelden er kommet og vi er samlet på årets vedtur rundt kveldens midtpunkt - bålet. Ikke noe fancy bål denne gang, men viktig å produsere nok kull til kveldens meny.

Da tiden har kommet til forretten: "Norsk fjellaure m/ urterømme, flatbrød og bit sitron".

Først har vi funnet frem en plankebit. I stedet for å kappe til fire plankebiter, kler vi en tilmålt bit med plass til alle fire filetene. Så plasserer vi filetene med ca 40-50 cm avstand til bålet og setter oss tilbake og nyter synet, mens vannstanden øker i munnen.

Ingen kommentarer: